2012. június 27., szerda

The official Orlando Magic site: Hennigan Ready for Challenges

Kimértek a gondolatai és részletesek a víziói a jövőre vonatkozólag...General Manager Rob Hennigan beszélt  a folyamatról, amit használni fog, hogy újraépítse az Orlando Magicet, hogy ismét bajnokesélyes legyen.

Ebben a folyamatban, Hennigan hangsúlyozta, nem fogja akadályozni a 30 éves kora, amivel az NBA legfiatalabb GM-je. Ehelyett arra fogja használni a tapasztalatokat és értékeket, amiket a sikeres munka során tanítottak meg neki San Antonio-ban és Oklahoma City-ben, hogy formálja azokat az értékeket, amiket megpróbál átadni a Magic-nek, mint a csapat új kosárlabda műveletekért felelős igazgatója. Végül, sikeressége a Magic-kel nagyban függ a képességétől, hogy fejlessze a kapcsolatokat, és aránylag fiatalon lássa meg a tehetségeket.

"Azt hiszem, az alapvető tényező a kapcsolatok, amivel rendelkezel az egész ligában, és a tisztelet szintje'', mondta Hennigan, aki csütörtökön találkozott a médiával, miután szerdán hivatalosan felvette a Magic. "Ez a kor, de a munkád minősége által leszel megítélve, és azáltal, ahogyan kezeled az embereket és az üzletet. Biztos vagyok benne, hogy helyzetbe tudjuk hozni magunkat, hogy igazán jó döntéseket hozzunk a szervezetünkért."

Hennigan, Worchester(Mass.) szülötte, a bajnoki tapasztalatai és a játékos személyi értékelő képessége miatt lett felvéve a Magic-be, és a képessége miatt, amivel stratégiai terveket dolgoz ki a szervezet számára. 4 évet töltött el San Antonio-ban, és még 4 évet Oklahoma City-ben, ahol segített ezeknek a franchise-oknak összeválogatni a tartós sikerhez a tehetségeket, akiket a draft megengedett. Hennigan elmondta, hogy a tapasztalatai minden kétséget kizáróan vezetővé formálták, és nagy szerepet játszanak majd abban, ahogy a Magic pályán nyújtott teljesítményét irányítsa.

"A könnyű válasz a rengeteg munka", mondta a figyelemre méltó útjáról a gyakornokságtól a Spurs-nél a GM posztig a Magic-nél az elmúlt 8 évben. "Szerencsém volt dolgozni néhány hihetetlen helyen néhány hihetetlen emberrel, akik bizonyos hitet és filozófiát neveltek belém. Mi a szokások és a környezetünk teremtményei vagyunk, és én a haszonélvezője vagyok ezeknek a dolgoknak."

Hennigan-nek, aki egy elbeszélgetést tervezett a Magic jelenlegi játékosaival, munkája lesz potenciális franchise-változtató döntéseket meghozni. Ő fogja vezetni az új edző szerződtetését, aki majd pótolja Stan van Gundy-t, akit május 21.-én mentettek fel. Továbbá Hennigan vezényli a szerdai Draftot, ahol a Magic a 19. és a 49. helyen választ.

Emellett, vannak olyan döntések, amelyek Jameer Nelson(esetlegesen kilép a szerződésből), J.J. Reddick(nem garantált szerződés) és Ryan Anderson(egy korlátozott szabadügynök) jövőjét közvetlenül befolyásolják. És természetesen a franchise center Dwight Howard jövője is még nagyon a levegőben lóg, miután a szezonvégi hát-műtét óta Los Angeles-ben van. Ami a Howard-helyzetet illeti, Hennigan azt mondta, megpróbál "érzelemmentes" maradni, "nekifeszül az előkészületnek, hogy meghozza a szervezet által legjobban várt döntést".

Hennigan kihangsúlyozta, hogy ő képes meghozni a döntéseket és ellátni a feladatot, és elismerte, hogy együttműködésben fog dolgozni a DeVos családdal és az ügyvezető igazgató Alex Martins-szal.

"Nem kérdés, hogy van nyomás, mert ez egy 'nyomás üzlet'", mondta Hennigan, aki csütörtök este Oklahoma City-be repült, és utána visszarepült Orlando-ba a hétvégén, hogy megkezdje a Magic-idejét. "Neked kell megszerezned a teljesítményedet, mert senki sem fog szívességet tenni érted. Úgyhogy le fogjuk hajtani a fejünket, a karok felemelkednek, és dolgozni fogunk."

Martins azt mondta, hogy Hennigan nagyon megfelel a Magic-nek az ő okossága, értékes és fegyelmezett etikája miatt. Továbbá Martins-nak tetszett Hennigan San Antonio-ból és Oklahoma City-ből hozott tapasztalatának a minősége, és elmondta, hogy annyi adu van a tarsojában, amikkel felülemelkedik azon, hogy csupán 30 éves.

"Ahogy olvasod Rob összefoglalóját, nincs rajta a kora", mondta Martins. A tapasztalata, hogy mit tett, és a szervezetek, amiknek részese volt, messze túlszárnyalják az éveit. Nyilvánvaló, hogy ez mennyire fontos. Fontos a tapasztalat, amivel rendelkezik, az emberek, akikkel dolgozott, és a szerepek, amiket megkapott San Antonio-ban és Oklahoma City-ben. Az életkor nem meghatározó tényező. Tapasztalat, amit a munkád során megszereztél, és a szokások, amiket kifejlesztettél - ez az, ami fontos a sikerhez ebben a világban.

Amíg San Antonio-ban volt, Hennigan-re nagy hatással volt Popovich edző, és tagja volt a bajnok csapatnak 2005-ben és 2007-ben. Jelentős szerepet játszott, hogy a Spurs nagyott húzott a késői draft-cédulákkal, és elhozták George Hill-t és Tiago Splitter-t.

Végül elhagyta a Spurs-t, hogy csatlakozzon GM Sam Presti-hez, amikor végül segéd GM-mé/játékos személyi igazgatóvá vált. Segített a Thunder-nek, hogy az NBA egyik modell franchise-ává váljon, egy "erőcsapat" felépítésével a drafton.

Hennigan ideje alatt, az Oklahoma City különösen jól draftolt. Annak a csapatnak a tagja volt, aki ledraftolta Russel Westbrook-ot(2008-ban), Serge Ibaka-t(2008-ban), James Harden-t(2009-ben), Rodrigue Beaubois-t(2009-ben), Eric Bledsoe-t(2010-ben) és Quincy Pondexter-t(2010-ben).

"Az építkezés a draft alatt kritikus, különösen, ahogy az új CBA-ben mennek a dolgok. A draft a legjobban racionalizált, gazdasági modell egy csapat felépítéséhez", mondta Hennigan. "Azok a játékosok, akiket ledraftolnak, mind különbözőek. De azok a játékosok, akiket volt szerencsénk ledraftolni, hasonlóak voltak abban, ahogy a játékhoz állnak, és a fegyelmükben és a látomásaikban."

Hennigan elmondta, hogy körül-belül 4 évvel ezelőtt játszott el a gondolattal, hogy irányítja a csapatát, mint GM. Bevallotta, hogy "alázatos és hízelgő" volt, hogy a Magic érdeklődött iránta, mint GM, és jelölte a pályázók közé, és így nevezte az esélyt: "esély, ahol az felkészültség találkozik a lehetőséggel". Most lelkes, hogy bizonyíthatja a tapasztaltságát és elveit stratégaként, és tehetség-értékelő képességét, amivel újra fogja építeni a Magic-et.

"A több idő, amit eltöltöttem Martins-szal és a DeVos családdal, kényelmesebb volt, és átadták a vízióikkal azokat az értékeket, amiket bele akarnak nevelni csapatba, és azokat a dolgokat, amiket akarnak, hogy megtestesítsék a szervezetet", mondta Hennigan. "Ezek a dolgok összeegyeztethetőek az én ösztöneimmel és hitemmel". Ebben az értelemben eléggé egyedülálló párosítás jött össze.

"Egyszerűen a célunk az, hogy egy elit csapatot építsünk, a pályán belül és kívül", mondta Hennigan. "Ha a rendszernél és a stratégiánál tudunk maradni, a végcélnak fenntarthatónak kell lennie. Létre akarunk hozni valamit, aminek van elég hosszú élete és folytonossága ehhez. Helyet akarunk csinálni egy olyan csapatnak és játékosoknak ebben a városban és egész Közép-Floridában, akiket támogatnak, és büszkék rájuk az emberek...Minden nap odamegyünk a taposómalomba, hogy megpróbáljunk jobbak lenni. Ez egy nagyon izgalmas nap, és én készen állok a munkára."

Nincsenek megjegyzések: