2012. június 26., kedd

The Official Orlando Magic site: Magic Name Hennigan General Manager

Ismét érdekességgel jelentkezem. Igaz, hat napos csúszással(mondjuk közbejött a nagydöntő), de büszkén jelentem be, hogy az Orlando Magic leszerződtette Rob Hennigan-t, mint GM-et. Hennigan-nek eléggé jó ajánlólevelei vannak, reménykedem a legjobbakban. Az alábbiakban John Denton-tól, az Orlando Magic hivatalos oldalának szakírójától olvashattok egy kisebb összeállítást az új GM-ünkről.




Központban egy NBA vezető megtalálása, aki erős stratégiai készségekkel és bajnoki sikerrel rendelkezik, az Orlando Magic felbérelte Rob Hennigan-t, az következő GM-nek.

A Magic vezérigazgatója, Alex Martins hivatalosan szerdán vettel fel Hennigan-t, és csütörtökön lett bejelentve a médiában.

Hennigan, 30 éves, és az egyik legfényesebb fiatal elmének tartják az NBA-ben, miután az előző 8 évét sikeres franchise-okban töltötte el, San Antonio-ban és Oklahoma City-ben. Tagja volt a San Antonio bajnok csapatának 2005-ben és 2007-ben, és a Thunder jelenlegi, döntős csapatának.

Hennigan fogja vezetni a keresést egy új edző után a Magic-be. És mivel már sok szezont töltött el főiskolás és nemzetközi tehetségek értékelésével, ezért ő irányítja a Magic-et a június 28.-ai NBA Draft-on. Az Orlando rendelkezik a 19. és a 49. hellyel.

Hennigan az elmúlt 4 szezonját Oklahoma City-ben töltötte, ahol segített a Thundernek, hogy az NBA egyik modell-franchise-ává váljon, az építkezés által, amivel felépített egy erő-csapatot a drafton. Segéd GM és játékos személyi igazgató volt az elmúlt 2 évben, összpontosítva a főiskolás és nemzetközi felderítő részlegre.

Hennigan idejében Oklahoma City-ben, a Thunder különösen jól draftolt. Tagja volt annak a csapatnak, amelyik Russel Westbrook-ot(2008-ban), Serge Ibaka-t(2008-ban), James Harden-t(2009-ben), Rodrigue Beaubois-t(2009-ben), Eric Bledsoe-t(2010-ben) és Quincy Pondexter-t(2010-ben) draftolta. Hennigan segédkezett Ibaka fejlesztésében, egy kongói bennszülöttében, aki eltöltött egy szezont Spanyolországban, mielőtt a Thunder-hez csatlakozott volna Oklahoma City-ben.

Egy korábbi alacsony főiskolai sztár játékos az Emerson College-on, Hennigan 2004-ben debütált az NBA-ben, amikor a San Antonio Spurs vette fel. 4 idényt töltött el a Spurs-szel, kemény munkája a gyakornokságtól egészen a Basketball Operation Assistant-ig, a kosárlabda műveletek igazgatói posztjáig vezette 2007-ben.

San Antonio-ban jelentős szerepet játszott abban, hogy a Spurs olyan játékosokat fedezzen fel, mint George Hill(2008-ban) és Tiago Splitter(2007-ben). Nemrég beismerte, hogy a stílusa, amivel irányít embereket és kiértékel tehetségeket, a Spurs edzőjétől, Gregg Popovich-tól származik.

"Ez elég vicces, mert(az interjú San Antonio-ban készült) nagyon kevés köze van a kosárlabdához, valójában", mondta a GoLocalWorcester-nek. "A srácok, mint Popovich edző, többet foglalkoznak az értékeiddel és munka moráloddal. A San antonio-i kultúra mindent megtesz, hogy jó embereket találjon."

Orlando-ban, Hennigan rohamot fog indítani azért, hogy tovább építsen egy Magic franchise-t, ami már elég járatos a sikerben. Az Orlando hatszor jutott be egymás után a rájátszásba, a leghosszabb sorozat a keleti főcsoportban. És mióta a DeVos család megvásárolta a Magic-et az 1991-92-es szezonban, az Orlando-nak van holt versenyben a legjobb győzelmi százaléka(.540) az NBA-ben.

Amellett, hogy kinevez egy edzőt és kezeli a draftot, Hennigan-nek lesz néhány döntése, amelyek kapcsolódnak a Magic jelenlegi csapatához. Az irányító Jameer Nelson kapott egy kiterjesztést az NBA-től, ami késlelteti a döntését a jövőjéről június 29.-éig. J.J. Reddick-nek nincs teljesen garantált szerződése a következő idényre, és Ryan Anderson - az NBA legtöbbet fejlődött játékosa 2012-ben - egy korlátozott szabadügynök. És természetesen a szupersztár center Dwight Howard jövője is ködös, miután megműtötték a hátát márciusban.

Nincsenek megjegyzések: