2012. július 15., vasárnap

Dwyane Wade térde és Kyrie Irving keze

Nem is oly rég fordítottam a Ball Don't Lie-os srácok cikkét, ami Wade esetleges sérüléséről szólt, és hogy az mennyire akadályozhatta, hogy klasszis teljesítményt nyújtson a rájátszásban. Ezután a Yahoo NBA-s oldalán hétfőn jelent meg a hír, miszerint Wade egy térdműtéten esett át. Itt van a teljes cikk.



Dwyane Wade, a bajnok Miami Heat sztárja hétfőn térdműtéten esett át, és várhatóan 8 hétig fog tartani a teljes felépülése.

Wade azonnal elkezdheti a terápiát és a Heat elmondta, hogy az All-Star kettes várhatóan készen fog állni a training camp-re. A beavatkozás mindössze 20 percig tartott, és Wade azt írta a Twitter-oldalán hétfő délután, hogy „jól érzi magát”.

A Heat csapatorvosa, Harlan Selesnick végezte el a műtétet Coral Gables-ben, Miami külvárosában.

Wade-et az egész playoff alatt zavarta a térdfájdalom és egy duzzanat. Folyadékot távolítottak el a térdéből már a rájátszás második köre óta, amikor is az Indiana Pacers-szel meccseltek, és szükség volt több kezelésre is a Miami bajnoki címéig tartó menetelése alatt.

Wade a műtét korai elvégzése mellett döntött, reménykedve abban, hogy időben készen fog állni a szezonkezdésre. Így viszont távol kell maradnia az Egyesült Államok olimpiai csapatának küzdelmeitől.

Wade, a térdproblémái ellenére mind a 23 playoff meccsen pályára lépett.

_________________________________________________________________________________


És jöjjön a fekete leves. Miközben a Wade-ről szóló cikken ügyködtem, szomorúan olvastam, hogy Kyrie Irving-nek, a Cleveland Cavaliers sztárjának eltört a keze.



Kyrie Irving, 2012-ben az NBA év újonca, eltörte a jobb kezét a Cleveland Cavaliers szombati edzésén Las Vegasban.

Vasárnap, amint visszatér Cleveland-be, a csapat orvosai megvizsgálják, és valószínűleg a műtét mellett fognak dönteni. A Cavs azt közölte szombat este, hogy reménykednek benne, hogy Irving, aki a legtöbb pontot szerző játékosuk volt az előző idényben, és aki nagyon szép megmozdulásokkal kápráztatott el bennünket az Egyesült Államok olimpiai csapatában, készen fog állni a szeptember végén kezdődő training camp-re. Mindazonáltal a csapat elmondta, hogy addig nem állítanak fel semmilyen határidőt Irving visszatérésével kapcsolatban, amíg meg nem vizsgálták az orvosok.

A csapat azt mondta, hogy beleütött a gyakorlópálya falának védőszivacsába. A reggeli edzés végén, sérülése után, Irving még eladott egy labdát. Irving gyakorló meccsen volt Las Vegas-ban a Cleveland summer league csapatával.

„Furcsa baleset volt”, mondta Irving a 2011-es Draft elsőszámú választottja.

Ez a sérülés nagy érvágás a 20 éves sztárnak, aki a Team USA edzései alatt mutatott teljesítményével megmozgatta a megfigyelők fantáziáját. Irving továbbá azzal került a címlapokra, hogy kihívta Kobe Bryant-et egy 1-az-1-elleni meccsre(a vesztes fizetett volna 50 ezer dollárt a győztes jótékonysági szervezetének) – a videó, amiben Irving és Bryant beszélgetésbe elegyedik, bejárta az internetet.

„Egy kicsit csalódott vagyok”, mondta Irving a riportereknek. „Nagyobb felelősséget kell vállalnom az egészségemért. Csak hülyéskedés volt. Olyan gyorsan történt.”

Irving 18.5 pontot, 5.4 gólpasszt és 3.7 lepattanót átlagolt az előző szezonban, és ezzel bebizonyította, hogy méltó az első számú pick-re. Okot adott a Cavs-nek és a szurkolóknak arra, hogy higgyenek a csapat ismételt felemelkedésében LeBron James fájdalmas távozása után.

Irving 14 meccset hagyott ki sérülések miatt a tavalyi idényben. 10 meccset ült végig egy vállsérülés miatt, hármat egy agyrázkódás, és egyet egy betegség miatt. Irving csupán 11 meccsen volt kezdő a Duke csapatában, mert komoly lábsérüléssel küzdött.

Nincsenek megjegyzések: