2012. július 22., vasárnap

Mi a gáz Dwight Howarddal? Egy szurkoló szemével


Glen Vallach egész életében korálabda-rajongó, játékos és edző volt. És mint olyan, lelkes követője az NBA összes építőkövének. Nem mellesleg New York Knicks-fan, amióta Howie Komives és Walt Bellamy játékába, és rendszeresen felszállt az IRT metróra a 180. utcánál, Bronxban, és a Gardenbe utazott, hogy láthassa a hőseit.



Az NBA pletykái, amik változnak még akkor is, amikor ezt a cikket olvasod, egy olyan cseréről számolnak be, amiben Dwight Howard végül Los Angelesbe kerül, Andrew Bynum pedig a Cleveland Cavaliersben köt ki.

Mielőtt a New York Knick fanok érdeklődnek, hogy mi újság Los Angelesben – és Miamiban, Bostonban, és az NBA többi tagjánál – még mindig úgy néz ki, hogy oda landol a játékos, ahova akarják és/vagy szükséges, tartsd észben, Howard-nak még meg kell állapodnia egy hosszabb szerződésben a Los Angeles-szel.

Az NBA general managereinek el kell töprengeniük, ha Howardot akarják, aki Orlandoban az edző-gyilkos szerepét játszotta, és aki most Mr. Határozatlanságot játssza. Mi a probléma, Dwight? Amíg úgy tűnik, vagy legalábbis azt mutatják hírek, hogy hajlandó a Lakersbe aláírni, végigjártuk ezt a göröngyös utat, amit a forgalomelterelések labirintusa jellemzett.

Egykor, Howard nyilvánosan kijelentette, hogy Orlandoban akar maradni. Azután olyan gyorsan hátrált ki, hogy csoda volt, hogy nem esett hanyatt. New Jersey volt a következő célpont, valószínűleg azért, mert a barátja, Deron Williams bogarat ültetett a fülébe. Akkor lehetősége volt, hogy kilépjen a szerződéséből, és azt a csapatot válassza, amelyiket csak akarja – bármelyik csapatot az NBA-ben, amelyik át tudja vállalni a szerződését! És ami jellemző az olyan emberre, aki fél a döntéshozataltól, belemártotta az ujját a vízbe, ahelyett, hogy beleugrott volna, és további egy évig maradt Orlandoban. Mindnyájan tudjuk, hogy el akart menni. Stan Van Gundy gyakorlatilag kikísérte a Magic kapujáig. De ő mégis maradt.

Azóta ismét jelezte, hogy kész távozni. Ismét visszatértünk a New Jersey-hez. Hoppá, nem is oda. Most, a Lakersbe – ismét! Van legalább egy NBA-rajongó, aki ne akarná látni, hogy Howard végre kiköt valahol – kérem! Őszintén szólva eléggé leértékelődött a karaktere mostanra, legalább annyira, mint James Dolan-nek, aki elbénázta Jeremy Lin szerződését, aki talán most rásegítés lehet a Knicks csereötletében. James Dolan és Dwight Howard – egy mennyei páros.

Nincsenek megjegyzések: